30/7- Boti Waterfall

Idag har jag än en gång fått nostalgiska bilder i huvudet från filmen Djungel George! En film jag kollade lite för mycket på som barn och vars natur jag ville leva i. Och det paradiset finns på riktigt minsann! Tänk om man kunde äga en trädkoja här som sommarstuga och kunna ligga på marken vid ett vattenfall och läsa böcker om dagarna. Hade jag inte varit rädd för spindlar, filurer som bits och varelser som vill förgifta en så hade det kanske varit en mer realistisk dröm.

Efter en timmes trevlig morgonpromenad i Koforidua klockan 6 på morgonen för att hitta rätt trotro så begav vi oss dit. Upp till bergen och in i bushen. Väl framme fick vi promenera en bit in i regnskogen och gå nedför exakt 250 trappsteg innan skogen öppnade upp sig för att ge plats åt en fantastisk glänta och dess vattenfall. Det ryckte lite i äventyrssinnet som direkt ville klättra upp en bit och hoppa ner eller bada sådär romantiskt under fallet men det fick man tyvärr inte.

Men bilder blev det! Tydligen är det vänstra vattenfallet det kvinnliga fallet och det högra det manliga. Det kvinnliga är det större av dem och där vattnet slår ner är det väldigt djupt medan det manliga fallet slår ner väldigt ytligt. Till det kvinnliga offrade man en gång i tiden medan man uppkallade turistplatsen efter det manliga fallet. Det var typ så lite av infon jag lyckades snappa upp medan jag hade medvetandet mer fokuserat på själva vattenfallet, tyvärr. Men men, jag njöt!

imageimageimageimageimage

En reaktion på “30/7- Boti Waterfall

  1. Farmor

    Jo, jag kan tänka mig att du hade tänkt klättra och hoppa och utsätta dig för allehanda faror! Aj, aj, aj!!! Tur att skönheten tog över!
    Ha det fortsatt bra och njut av din vistelse!
    Kram

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *