2/8- Felix

Namnet Felix betyder glad. Det stämmer in alldeles löjligt bra på vår lilla Felix här! Felix utstrålar glädje varje minut av sin vakna tid. Jag har aldrig sett en unge som så konstant ler, skrattar, busar, dansar och flirtar med alla som kommer i hans närhet.

Pojkspolingen är 3,5 år och är ett typiskt barnhemsbarn. Hans mamma dog vid födseln varav hans pappa lämnade liket av sin fru och sin första son i sticket. Därefter fick Felix en plats på Save Our Lives under de första veckorna av sitt liv, totalt ovetande om de tragiska omständigheterna kring hans födsel.
Tänk, han blev aldrig omfamnad av sin mor under sitt första dygn. Han blev aldrig stolt uppburen eller granskad med beundran av sin far. Han fick aldrig en puss på pannan som ett välkomnande till livet. Den trygga och kärleksfulla starten i livet som varje barn förtjänar nådde aldrig Felix.
Men Felix utstrålar minsann glädje varje minut av sin vakna tid.
Påvisar det än en gång hur fantastiskt detta barnhem är eller är det ett resultat av att ännu bara vara barnet och ovetande? Det här har ju varit hans enda verklighet. Det här är hans familj. Bestående av 10 mothers som tar hand om 40 andra små barn samtidigt, 100 syskon och ett gäng olika västerländska barnvakter om året.

Felix utstrålar som sagt glädje varje minut av sin vakna tid. Han är en Prince Charming av högsta rang då han med sina långa ögonfransar, glittrande ögon och sin förmåga att dansa enkelt förför oss volontärer och får oss alla på fall. En och annan puss delar han även ut som för att stärka sitt redan väldigt solida band till alla flickor runt sig.

Den här grabben kommer att bli farlig när han blir tonåring, det tvekar jag inte en sekund på! Så därför ska jag ta honom under mina vingar så jag kan se hur detta charmtroll utvecklas. Förse honom med en slant så att han kan gå i skolan med förhoppning att han därmed inte enbart kommer spendera sin tid åt att flirta med brudar, haha.

Jag har förfärligt få bilder som gör grabben rättvis men här är några i alla fall! Mitt glädjespridande charmtroll till fadderbarn Felix:

imageimageimageimageimageimage

En reaktion på “2/8- Felix

  1. Faster Maja

    Felix får mig inspirerad och jag inser att om han är glad varje dag så borde vi också kunna vara det – vi som har det så mycket bättre. Så nu sätter jag på mig ett stort leende och en positiv attityd och går ut och fångar dagen! Kram.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *